top of page

De bouwstenen van een ondernemingsplan - #3

Het Bedrijf: Structuur en Activiteiten


In dit gedeelte van je businessplan beschrijf je de structuur van je bedrijf, de activiteiten die je gaat uitvoeren, en wat jouw idee zo bijzonder maakt. Welk bedrijfsstructuur kies je? Ga je voor een eenmanszaak, een vennootschap onder firma (VOF) of een besloten vennootschap (BV)?


Leg uit waarom je voor deze structuur kiest en wat de voordelen daarvan zijn. Beschrijf ook de kernactiviteiten van je bedrijf. Wat ga je precies doen en hoe ga je dat aanpakken? Wat maakt jouw idee uniek en waarom denk je dat het succesvol zal zijn? Denk hierbij aan je waardepropositie en hoe je je onderscheidt van de concurrentie.


Geef een overzicht van je producten of diensten en leg uit hoe deze aansluiten bij de behoeften van je doelgroep. Beschrijf ook je bedrijfsprocessen en hoe je ervoor zorgt dat je efficiënt en effectief werkt. Als je specifieke technologieën of innovaties gebruikt, noem deze dan en leg uit hoe ze bijdragen aan je succes. Dit is jouw kans om je visie op je bedrijf te presenteren en te laten zien waarom je bedrijf een plek in de markt verdient..


Mocht je zelf geen tijd en energie hebben om dit in de details uit te werken, dan kan Plannera je uiteraard helpen. Een ondernemingsplan laten schrijven was nog nooit zo makkelijk dankzij het ervaren team van Plannera. Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden.


Nr 3 van de bouwstenen ondernemingsplan -  het bedrijfbouwstenen ondernemingsplan -  het bedrijfComments


Commenting has been turned off.
bottom of page