top of page

De bouwstenen van een ondernemingsplan - #1

De managementsamenvatting van je ondernemingsplan


De managementsamenvatting is wellicht het lastigste deel van je businessplan om te schrijven, maar het is ook een van de meest cruciale onderdelen. Waarom? Omdat deze samenvatting de kern van je plan moet weergeven en in een oogopslag duidelijk moet maken waarom dit plan is geschreven.


Externe partijen, zoals geldverstrekkers, lezen dagelijks een groot aantal plannen en aanvragen. Ze moeten snel kunnen zien waar jouw plan over gaat en waarom het de moeite waard is. Daarom moet de managementsamenvatting de lading van je verhaal volledig dekken. Het moet helder en overtuigend zijn, zodat het meteen de aandacht trekt en het vertrouwen wekt dat jouw plan goed doordacht en uitvoerbaar is.


In deze samenvatting behandel je de belangrijkste punten van je plan: wat je bedrijf doet, wat je doelen zijn, wie je doelgroep is, hoe je van plan bent deze doelen te bereiken, maar ook de belangrijkste financiële gegevens. Denk eraan om beknopt en to the point te blijven, maar zorg ervoor dat je alle cruciale informatie opneemt. Beschrijf kort de missie en visie van je bedrijf, de producten of diensten die je aanbiedt, en je unieke verkooppropositie. Vermeld ook kort de financiële projecties en de verwachte groei, zodat de lezer een goed overzicht krijgt van het potentieel van je bedrijf.


Mocht je zelf geen tijd en energie hebben om dit in de details uit te werken, dan kan Plannera je uiteraard helpen. Een ondernemingsplan laten schrijven was nog nooit zo makkelijk dankzij het ervaren team van Plannera. Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden.
Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page