top of page

De bouwstenen van een ondernemingsplan - #4

De Markt: Analyse en Doelgroep


De marktanalyse is een essentieel onderdeel van je businessplan. Hier beschrijf je hoe groot de markt is waarin je gaat opereren, wie je concurrenten zijn, en wat je doelgroep is. Hoe ziet de markt eruit en welke trends en ontwikkelingen zijn er gaande?


Geef een grondige analyse van de markt, inclusief statistieken en onderzoeken die je hebt gedaan. Beschrijf je belangrijkste concurrenten en analyseer hun sterke en zwakke punten. Wat doen zij goed en waar liggen hun kansen en bedreigingen?


Definieer je doelgroep nauwkeurig. Wie zijn je klanten, waar bevinden ze zich, en waarom zouden ze jouw product of dienst willen kopen? Geef demografische gegevens, koopgedrag en voorkeuren van je doelgroep. Jouw visie op de markt moet hier duidelijk en goed onderbouwd zijn, zodat geldverstrekkers en investeerders vertrouwen krijgen in jouw inzicht en strategie. Vermeld ook eventuele barrières voor toetreding tot de markt en hoe je deze denkt te overwinnen. Dit laat zien dat je goed voorbereid bent en realistisch naar de markt kijkt.


Mocht je zelf geen tijd en energie hebben om dit in de details uit te werken, dan kan Plannera je uiteraard helpen. Een ondernemingsplan laten schrijven was nog nooit zo makkelijk dankzij het ervaren team van Plannera. Neem vandaag nog contact op voor de mogelijkheden.


Nr 4 van de bouwstenen ondernemingsplan -  de markt

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page